WELKOM bij Pension Vanille

Welkom op deze webwerf van Pension Vanille waar we in Madagascar met twee villas , één voor studenten en de andere voor toeristen een interessant en aangenaam verblijf  kunnen aanbieden. We zijn het hele jaar open. Met ons tweedelig accommodatie concept hopen we niet alleen  de buitenlandse bezoekers in staat te stellen de beeldschone landschappen te bewonderen maar hier ook beter de mensen te leren kennen. Ons pension bevindt zich op 167 km afstand van Tananarivo waar U met het vliegtuig aankomt. U moet dan in de aankomst hal een visum aanschaffen. Op dit ogenblik  kost een visum voor  60 dagen 40 €.  Zodra U de  aankomst hal lverlaat, zal onze chauffeur U in Madagascar welkom heten en U naar Antsirabe brengen waar we onze pensions hebben, niet ver van het centrum op een rustige , zeer goed beveiligde plek.

Antsirabé is een leuk toeristenstadje met een universiteit, en een beetje industrie (bierbrouwerij, textielbewerking) maar waar we ver van de verkeersopstoppingen en de luchtvervuiling van de hoofdstad Tananarivo verwijderd zijn, want in Antsirabe is het  hoofdvervoersmiddel de rick-shaw die we hier pousse-pousse noemen. Antsirabe ligt op 1600 meter hoogte in een betoverend vulkanisch landschap en bezit twee prachtige meren( Tritriva, Andraikiba). De stad is in Madagascar ook bekend vanwege  zijn warme thermale baden die door o.a. reumapatienten bezocht worden. Antirabé is echter vooral vertrekpunt voor een veeltal routes die naar toeristische hot spots  voeren: naar de zee, de parcs nationaux, de baobabs enz.

Ons pension leent zich op ideale wijze voor een lang termijn verblijf. Dit ondermeer door een onbeperkt wifi gebruik en een bibliotheek die honderden boeken(fiction) bevat in het Nederlands, Duits, Frans en Engels. Tevens hebben we een schitterend aantal boeken over schilderkunst en kunst  die het bestuderen waard zijn. We hebben ook een speciale ruimte voor schakers en bridge-liefhebbers. Maar vooral: de nabijheid van het studentenpensioen maakt de communicatie met de Malagasy bevolking gemakkelijker. Wilt U een voorbeeld? Voor Nederlandssprekenden die Frans willen leren, is er bij ons een ideale gelegenheid. Waar vindt  U een privé les Frans voor 2 € per uur?.

BEZOEKERS

STUDENTEN EN STAGIAIRES

Omdat Internet en de  telecommunicatie in Madagascar redelijk functioneren, kunnen we ook vrouwen en mannen ontvangen die gewoon remote work willen doen en zelfs diegenen die overwegen  toekomstige expats  kandidaten te worden. Ook jongeren die een stage in Madagascar willen lopen, bijvoorbeeld als vrijwilliger bij een NGO  zijn bij ons hartelijk welkom en kunnen in het pension voor studenten terecht en van zeer interessante verblijf condities profiteren.

Refectoire étudiants

In het Pension  voor toeristen bieden wij in een harmonisch gedecoreerde kamer een tweepersoonsbed, een badkamer met warmwater douche en toilet, een permanente toegang tot de bibliotheek, een televisie en natuurlijk onbeperkt wifi gebruik. Ontbijt en maaltijden worden in de eetzaal genuttigd, een zaal die ook voor cocktails , bijeenkomsten en festiviteiten wordt gebruikt..

De organisatie van ons pension voor Malagasy studenten is zo ingesteld dat de studenten een maximum aan tijd voor hun studie kunnen en moeten besteden waarbij echter het culturele en spirituele aspect niet uit het oog wordt verloren.

Bibliothèque

De Baat van een langer Verblijf

Morondava forêt de Baobab

Als u in ons pension in Madagascar verblijft, heeft u alle tijd te kiezen over wat u in dit land wenst te doen, welke bezoeken u wenst maken, dit in tegenstelling tot de reisdoelen die een reisorganisatie in Europa u oplegt in een gepland circuit. Bij ons kunt  u beslissen waar u zin in heeft:  van de aangename zon in de tuin met bloemen en scharrelende duiven te profiteren, een mountainbike te huren en de tropische omgeving te verkennen of een uitstapje te plannen  naar de ontelbare toeristische hot spots die u met de locale touroperators kunt bespreken, want gespecialiseerde gidsen en transportondernemers zijn er legio in Antsirabe. Zij zijn het die aan uw keuze gevolg geven: de zeekant in het oosten(Morondava), of in het zuiden (Toliar) bezoeken of interessante steden als Ambositra, Fianarantsoa, de vele parcs nationaux of bijvoorbeeld een bezoek brengen aan één van de grootste kwekerijen van Madagascar in onze buurt om tropische planten te bewonderen.

Parc Ranomafana

Vragen - Antwoorden - Kontakten

Q1 – Kan ik voor mijn vertrek naar Madagascar een visum aanvragen?

R1– Ja. Theoretisch kunt U bij de Ambassade van Madagascar terecht, maar het is veel eenvoudiger dit bij Uw aankomst in Tananarivo te doen. Maar opgepast: Uw paspoort moet geldig zijn 6 maanden op de datum van Uw vertrek uit Madagascar en bovendien nog twee lege paginas over hebben.

Q2– Zijn er Covid 19 restricties bij een bezoek aan Madagascar?

R2: Nee. De restricties die bestonden zoals een negatieve Covid test te tonen zijn vandaag de dag opgeheven. Daar de bevolking nauwelijks ingeent is en er af en toe gevallen van positieve infecties gesignaleerd worden, is het uiterst raadzaam met een robuste vaccinatie bescherming naar Madagascar te reizen.

Q3-Waar heen als ik nog andere vragen heb?

R3: Per Email naar speensel@orange.fr  of per telefoon naar : (00261)326905249 ou (00261)345292885

Pension Vanille

LOT 0514 K40 TOMBOARIVO

ANTSIRABE I

MADAGASCAR